#

Yem Kimyasal Analizler

 

 

Kimyasal

Gıda, yem ve yem katkı maddelerinin yapı taşlarının, besin ögelerinin, enerji değerlerinin ürün işlenmesi ve depolanması sırasındaki yapısal değişikliklerini kimyasal laboratuvarında inceliyoruz.

 

Analizler

• ADF, ADL,NDF Miktarı

• Asit Sayısı / Serbest Yağ Asitliği

• Çözünmeyen Safsızlıklar (Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde)

• Erusik Asit Analizi

• Ham / Toplam Yağ Analizi

• İyot Sayısı Analizi

• Nişasta Aranması

• p-Anicidine analizi

• Peroksit Değeri / Sayısı Tayini

• Protein / Ham Protein

• Sabunlaşmayan madde

• Selüloz/Ham Selüloz Tayini

• Sindirilebilir Ham Protein

• Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N)

• Tuz Tayini

• Üre miktarı Analizi

• Üre Aranması Analizi

• Yağ Asitleri Kompozisyonu (Doymuş yağ asitleri toplamı, doymamış yağ asitleri toplamı, tekli doymamış yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, trans yağ asitleri toplamı)

• Yağ Tayini (Gerber)

• Yağ Tayini (Asit hidroliz)

• Yağ Tayini (Ekstraksiyon)

• Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1 + B2 + G1 + G2), Okratoksin A

• BHA (Butylated Hydroksi Anisol), BHT (Butylated hydroksi toluene), TBHQ, Dodesil gallat E312, Oktil gallat E311

• Boyar madde analizi

• Citrinin analizi

• Alüminyum (Al)-Bakır (Cu)-Çinko (Zn)-Demir (Fe)-Kalay (Sn)-Nikel (Ni)-Selenyum (Se)-Kalsiyum (Ca)-Fosfor (P)-Sodyum (Na)-Mangan (Mn)- Potasyum (K)-Krom (Cr)-Arsenik (As)-Civa (Hg)-Kadmiyum (Cd)-Kurşun (Pb)

• Melamin Analizi ve Analogları (siyanürik asit)

• Nitrat/Nitrit Tayini

• Pestisit Tayini