Gıda, yem ve yem katkı maddelerinin yapı taşlarının, besin ögelerinin, enerji değerlerinin ürün işlenmesi ve depolanması sırasındaki yapısal değişikliklerini kimyasal laboratuvarında inceliyoruz.
• ADF, ADL,NDF Miktarı
• Asit Sayısı / Serbest Yağ Asitliği
• Çözünmeyen Safsızlıklar (Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde)
• Erusik Asit Analizi
• Ham / Toplam Yağ Analizi
• İyot Sayısı Analizi
• Nişasta Aranması
• p-Anicidine analizi
• Peroksit Değeri / Sayısı Tayini
• Protein / Ham Protein
• Sabunlaşmayan madde
• Selüloz/Ham Selüloz Tayini
• Sindirilebilir Ham Protein
• Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N)
• Tuz Tayini
• Üre miktarı Analizi
• Üre Aranması Analizi
• Yağ Asitleri Kompozisyonu (Doymuş yağ asitleri toplamı, doymamış yağ asitleri toplamı, tekli doymamış yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, trans yağ asitleri toplamı)
• Yağ Tayini (Gerber)
• Yağ Tayini (Asit hidroliz)
• Yağ Tayini (Ekstraksiyon)
• Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1 + B2 + G1 + G2), Okratoksin A
• BHA (Butylated Hydroksi Anisol), BHT (Butylated hydroksi toluene), TBHQ, Dodesil gallat E312, Oktil gallat E311
• Boyar madde analizi
• Citrinin analizi
• Alüminyum (Al)-Bakır (Cu)-Çinko (Zn)-Demir (Fe)-Kalay (Sn)-Nikel (Ni)-Selenyum (Se)-Kalsiyum (Ca)-Fosfor (P)-Sodyum (Na)-Mangan (Mn)-
Potasyum (K)-Krom (Cr)-Arsenik (As)-Civa (Hg)-Kadmiyum (Cd)-Kurşun (Pb)
• Melamin Analizi ve Analogları (siyanürik asit)
• Nitrat/Nitrit Tayini
• Pestisit Tayini