Gıda, yem ve yem katkı maddelerinin yapı taşlarının, besin ögelerinin, enerji değerlerinin ürün işlenmesi ve depolanması sırasındaki yapısal değişikliklerini kimyasal laboratuvarında inceliyoruz.
• Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N)
• Tuz Tayini
• Uçucu Yağ Miktarı
• UV Özgül Absorbans Değeri
• Yağ Asitleri Kompozisyonu (Doymuş yağ asitleri toplamı, doymamış yağ asitleri toplamı, tekli doymamış yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, trans yağ asitleri toplamı)
• Yağ Tayini (Gerber)
• Yağ Tayini (Asit hidroliz)
• Yağ Tayini (Ekstraksiyon)
• Aflatoksin M1
• Benzoik Asit ve Tuzları
• Sorbik Asit ve Tuzları
• Element Tayini
• Pb, Cd, As, Hg, Sn, Zn, Co, Cr, Al, Fe, Mn, Ni, Se, Cu, K, Na, Mg, Ca, P, B, Ti, Sb, Mo
• Kükürtdioksit Tayini ve Sodyum Metabisülfit, Sülfitler (SO2 cinsinden)
• Natamisin Tayini
• Nitrat Tayini
• Nitrit Tayini
• Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) (Benzo(a)pyren, Benzo(a) anthracene, Benzo(b)fluoranthene, Chrysene)
• Asit Sayısı Tayini
• Serbest Yağ Asitliği Tayini
• Asitlik Tayini
• Çözünmeyen Safsızlıklar (Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde)
• Toplam Diyet Lifi Tayini
• İnvert Şeker Miktari Analizi
• İyot Sayısı Analizi
• Jelatin Aranması
• Kafein Tayini
• Nişasta Aranması
• Nişasta Miktarı
• p-Anicidine analizi
• Peroksit Değeri / Sayısı Tayini
• Protein Tayini
• Renk Analizi (Astacolor cinsinden)
• Sabunlaşmayan madde
• Selüloz Tayini
• Şeker Bileşenleri (Fruktoz-Glukoz-Sakkaroz) Analizi
• TBA (Tiyobarbitürik Asit) Analizi
• Toplam Şeker Tayini