#

Gıda Kimyasal Analizler

 

 

Kimyasal

Gıda, yem ve yem katkı maddelerinin yapı taşlarının, besin ögelerinin, enerji değerlerinin ürün işlenmesi ve depolanması sırasındaki yapısal değişikliklerini kimyasal laboratuvarında inceliyoruz.

 

Analizler

• Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N)

• Tuz Tayini

• Uçucu Yağ Miktarı

• UV Özgül Absorbans Değeri

• Yağ Asitleri Kompozisyonu (Doymuş yağ asitleri toplamı, doymamış yağ asitleri toplamı, tekli doymamış yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, trans yağ asitleri toplamı)

• Yağ Tayini (Gerber)

• Yağ Tayini (Asit hidroliz)

• Yağ Tayini (Ekstraksiyon)

• Aflatoksin M1

• Benzoik Asit ve Tuzları

• Sorbik Asit ve Tuzları

• Element Tayini

• Pb, Cd, As, Hg, Sn, Zn, Co, Cr, Al, Fe, Mn, Ni, Se, Cu, K, Na, Mg, Ca, P, B, Ti, Sb, Mo

• Kükürtdioksit Tayini ve Sodyum Metabisülfit, Sülfitler (SO2 cinsinden)

• Natamisin Tayini

• Nitrat Tayini

• Nitrit Tayini

• Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) (Benzo(a)pyren, Benzo(a) anthracene, Benzo(b)fluoranthene, Chrysene)

• Asit Sayısı Tayini

• Serbest Yağ Asitliği Tayini

• Asitlik Tayini

• Çözünmeyen Safsızlıklar (Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde)

• Toplam Diyet Lifi Tayini

• İnvert Şeker Miktari Analizi

• İyot Sayısı Analizi

• Jelatin Aranması

• Kafein Tayini

• Nişasta Aranması

• Nişasta Miktarı

• p-Anicidine analizi

• Peroksit Değeri / Sayısı Tayini

• Protein Tayini

• Renk Analizi (Astacolor cinsinden)

• Sabunlaşmayan madde

• Selüloz Tayini

• Şeker Bileşenleri (Fruktoz-Glukoz-Sakkaroz) Analizi

• TBA (Tiyobarbitürik Asit) Analizi

• Toplam Şeker Tayini